2procente

2% PENTRU ASOCIATIA PRO-ISIS! a aparut in contextul in care, prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit. Orice persoana fizica angajata rebuie sa plateasca statului impozit pe venitul realizat. Ca urmare a noilor reglementari, aceasta poate alege un domeniu sau o organizație nonguvernamentala catre care sa directioneze 2% din acest impozit, contribuind astfel la eficientizarea cheltuirii banului public si la dezvoltarea sectorului nonguvernamental.

Aceasta suma (2% din impozitul pe venit) NU reprezinta o sponsorizare, donatie sau contributie, ci este in esenta o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul nonguvernamental. Daca nu folositi aceasta optiune, suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de stat.

1. Completati formularul Declaratia 230 (in cazul in care ati avut un venit impozabil) sau Declaratia 200 (in cazul in care ati avut doua sau mai multe surse de venit impozabil);

2. Depuneti formularul personal sau prin posta la Administratia Finantelor Publice din judetul de care apartineti (adresa de pe cartea de identitate) pana in data de 15 mai inclusiv, dupa care ne transmiteti prin email o copie a acestui formular, la contact@pro-isis.ro.