CONCERT EXTRAORDINAR DE ARII DE OPERA SI OPERETA
10 Septembrie 2012

Syncreto, se referă la promovarea muzicii clasice în rândul oamenilor din orașele mici care nu au operă, filarmonică sau teatru. Membri grupului Syncreto sunt tineri profesionisti, artiști lirici de la Opera Română din Timișoara sau colaboratori ai acestei instituții.

Spectacolul nostru se desfășoară în spații neconvenționale, de cele mai multe ori reprezentative pentru imaginarul colectiv ale publicului nostru țintă: castele, sinagogi, biserici greco sau romano-catolice, case de artă. Acțiunea spectacolului se petrece în mijlocul spectatorilor, implicându-i efectiv în dinamica evenimentului.

Astfel, pentru luna septembrie avem în derulare două spectacole în județul Hunedoara. Primul, în orașul Hunedoara, la Castelul Corvinilor, în ”Sala Dietei”. Vizăm, în principal, publicul elitist din Hunedoara și omogenizarea comunităților religioase protestante și ortodoxe, dar și etnice, români și maghiari. Spectacolul va fi televizat și transmis în direct de către cel mai reprezentativ post local de televiziune: Info HD. Ne gândim la un public de circa 250 de persoane. La eveniment vor fi prezenți: dna. Aranka Takacs (consilier local al orașului Hunedoara, președinte UDMR al filialei Hunedoara), dl. Bencze (directorul spitalului municipal Hunedoara), dl. Arion (primarul orașului Hunedoara), dl. Cornel Igna (director Extensso|Blue, Lavazza), dl. Flavius Tudor (director al televiziunii Info HD), consulul italiei onorific pentru judetele Alba, Hunedoara si Sibiu dl.Gianfranco Fraccarollo si mulți alți reprezentanți ai antreprenoriatului local și ai administrației publice.

Cel de-al doilea concert, va avea loc la Deva, la Teatrul de Artă, unde ne așteptăm la un public in numar de 450. Acesta va fi un eveniment televizat de către Antena 1, Deva. Spectacolul este organizat de către primăria orașului Deva și de Consiliul Județean Hunedoara. Persoanele care vor fi prezente la spectacol: Mircea Moloț (președintele Consiliului Județean Hunedoara), Petru Mărginean (primarul orașului Hunedoara), Liliana Țolaș (director al Muzeului Civilizației Dacice și Romane), Gabriela Mărginean (director Antena1, Deva), Maria Dăncescu (director la Spitalul Deva), Ioana Alexa (Centrul Cultural Italian), Flavius Tudor (director Info HD). Enumerarea nu poate fi exhaustivă, dar, suntem foarte siguri că vor fi prezenți mulți reprezentanți ai administrației locale și ai field-ului de business din Deva.