CRACIUN CULTURAL UMANITAR IN ORASTIE

PREZENTARE Craciun cultural umanitar la Orastie-2011 Asociaţia “PRO-ISIS” a implementat un proiect“CRACIUN CULTURAL UMANITAR LA ORASTIE” Perioada de derulare a proiectului: 17 dec. 2011 – 30 ian. 2012. Scopul proiectului: Susţinerea şi promovarea a 30 de copii talentaţi din şcolile locale, care provin din familii defavorizate si nu numai. Participanti :

– voluntari cu: Bazar de Crăciun, vernisaj colectiv si program artistic: copii de la Căminul “Sfânta Elisabeta” din Orăştie, coordonatori: Menyhart Rita si Ernö.
– elevi de la Grupul şcolar “Nicolaus Olahus” Scoala structura ”Dr. Aurel Vlad” din Orăstie.
– elevi ai Colegiului Naţional “Aurel Vlaicu” Scoala structura “Dominic Stanca” din Orăstie.
– elevi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice ”Sigismund Toduta” din Deva cu vernisajul colectiv de artă figurativă “Nicolae Adam” operele fiind realizate de elevi ai scolilor mai sus amintite si de amatoarea Mariana Militaru si pictorii consacrati precum Prof. Valentin Ladar, Prof. Platinca Gilbert din Calan si Aurel Nedel din Vaidei, asadar oameni cu har de pe raza judetului Hunedoara.

Evenimentul a inclus:

Lansarea revistei “PALIA LITERARĂ” a Asociaţiei “PRO-ISIS” magazin intercultural international–cu invitatii colegiului de redactie: Ion Urda, Bianca Sgondea, Eugen Evu -poet, scriitor, critic şi promotor literar de talie internaţională si Elena Daniela Sgondea-poeta, traducatoare in/din limba italiana, initiator si director fondator.

Spectacol de muzică sanscrită si colinde cu ”TRUPA OM” www.om-band.com de la Conservatorul din Cluj-Napoca, finalişti ai competiţiei Global Battle of the Bands şi participanti la Românii au Talent (sezonul nou- februarie 2012).

Parteneri:
Primăria municipiului Orastie, Radio Color din Orastie, mass media judeteană, Laura Weedings, Catedrala “Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil”, Grupul şcolar “Nicolaus Olahus” Scoala structura ”Dr. Aurel Vlad” şi Colegiul National “Aurel Vlaicu” Şcoala structura “Dominic Stanca” din Orastie, Liceul de Muzica si Arte Plartice ”Sigismund Toduţă” din Deva.

Invitat de onoare:
Excelenţa Sa Consulul General al Italiei la Timisoara prin corespondent consular pentru cele trei judete Alba, Hunedoara si Sibiu, dl. Gian Franco Fraccarollo, care s-a prezentat si cu donatie de carte din partea Centrului Cultural Italian si in calitate de Presedinte.

Invitati:
Edili ai Orăştiei, şefi de instituţii culturale, iubitori de cultură şi artă, personalităţi de excepţie a culturii naţionale şi internaţionale.

MULTUMIM SPONSORILOR CARE NE-AU FINANTAT:

• INTESA SANPAOLO BANK
  • FARES S.A.
  • INDRA ALICOM S.R.L.
  • SEPE INSTAL COM S.R.L.
  • PENSIUNEA JORJA S.R.L.
  • EXTENSOBLUE SIMERIA S.R.L.
  • POEMA S.R.L.
  • Asociatia LIFE FORCE -CLUJ
  • LAURA WEEDINGS S.R.L.
  • RADIO COLOR
  • PAOLA S.R.L.
  • DOMINO-SERVICE S.R.L.
  • MIRUX S.R.L.

Va multumim ca ati fost alaturi de noi la evenimentul de la Casa de Cultură “Alexandru Grozuţă” din Orăstie.

Multumiri speciale si ECHIPEI DE VOLUNTARI “PRO-ISIS”.