Infratire culturala

Cu meritul doamnei Elena Daniela Rujoiu Sgondea, datorita prezentei sale active in mediul cultural si literar din Italia, s-a realizat infratirea culturala intre localitatile Orastie (HD), Romania si localitatea Cellere (VT) regiunea Lazio, Italia reprezentata prim primarul acesteia domnul Leandro Peroni.

Participari – Premii

„Il Convivio”-Sicilia, 2005;

Menţiune specială la unicul concurs global „Nosside” – afiliat UNESCO – ediţia a XXI-a-Reggio Calabria, 2005;

Premiul „Novalis Kreis” pentru literatură feminină din Est, sub girul U.S. Germani din Bavaria, cu volumul “Încă nu” şi alte poeme, în cadrul Festivalului „Oktoberfest”, ediţia a X-a jubiliară-Munchen 2005; Medalia de argint şi titlul de „Nobila Donna Heraldica”, sub egida Accademiei „Francesco Petrarca”-Capranica/ Roma, iulie 2007; Premiul Italia şi Coppa Roma, „Literată a secolului XXI”, sub înaltul Patronat al Statului Italian, al Statului Vatican şi al Regiunii Lazio-2007;

Premiul I la Concursul internaţional de literatură patronat de Accademia Delle Arti – Departamentul de Litere – „Citta di Castrovillari-Pollino”, Reggio Calabria 2007;

Premiul literar-artistic „Una rosa per Santa Rosa” al Academiei Internaţionale „Francesco Petrarca”, compus din Premiul Viterbo cu Medalion şi „Pocalul lui Petrarca” (aur pur, donat de Papa Ioan Paul al II-lea acestei Asociaţii).

„Superpremio ex-aequo pentru cea mai bună operă din concurs la Prima Ediţie a Premiului Literar Internaţional „Il sentiero dei Briganti”, organizat cu Înaltul Patronat al Statului Italian, al Statului Vatican, al Senatului italian, al Ambasadelor Externe, al Consiliului Comunal şi al Regiunilor din Europa, al Asesoratului de Cultură şi Turism, al Regiunilor Lazio, Toscana, Umbria, Comunita Toscana del ‘Alta Tuscia Laziale, Municipiul Viterbo (septembrie 2007).